Når du har fået taget din hørestest, skal du finde det rigtige høreapparat

Hvilket høreapparat der passer dig bedst, afhænger af flere ting:

  • Dit høretab
  • Dine ønsker og behov
  • Øregangens størrelse m.m.

Det er derfor vigtigt, at du sammen med vores audiologister finder de rigtige apparater, der passer godt, er lette at sætte i øret og ikke mindst får dig til at høre bedst. Derfor er det en rigtig god ide at bruge god tid sammen med os, så du både får den bedste hørelse og den behageligste dagligdag. Husk på, at du skal bruge dem hver dag!

Mærker

Vi forhandler høreapparater fra de førende producenter GN Resound, Phonak, Signia,  Widex , Starkey og Oticon . Du læser mere om de enkelte mærker og deres modeller ved at klikke på navnene i teksten ovenfor.

Nedenfor læser du om de forskellige typer af høreapparater:

 

Bag øret apparater (BTE Behind-the-ear)

Den klassiske bag-øret-model er det høreapparat, man vælger til et svært høretab - eller hvis øregangen er så lille, at det er vanskeligt at sætte et høreapparat ind i øret. Alle elektroniske komponenter er placeret i selve høreapparatet bag øret.

Helt-inde-i-øret-apparater (CIC  completely-in-canal)

CIC-høreapparatet er den mindste model og er særligt egnet til milde og moderate høretab. Selve høreapparatet er placeret i en skal, som er støbt efter et aftryk af brugerens øre, og som indeholder alle de elektroniske komponenter.

Da skallen er placeret helt inde i øregangen, er høreapparatet næsten usynligt. Et CIC-høreapparat har derfor en stor æstetisk fordel. Ingen kan rigtig se, at man bruger høreapparat.

I-øret-apparater (ITE  in-the-ear)

En i-øret-model er særligt egnet til brugere med mildt til svært høretab. I-øret-høreapparatet har alle elektroniske komponenter indeholdt i en skal, der er støbt efter et aftryk af brugerens øre.

Modellen er placeret i øregangen og ørets hulrum og er derfor synlig.

Højttaler i øregangen (RIC  receiver-in-canal)

RIC-modellen er en nyere udvikling inden for høreapparater, som er egnet til brugere med mildt til svært høretab.

I modsætning til et klassisk bag-øret-høreapparat, hvor højttaleren er placeret i høreapparathuset, er højttaleren i et RIC-høreapparat placeret i eartippen, hvorved høreapparatets størrelse

Højttaler i øret (RITE  receiver-in-the-ear)

RITE-modellen er en nyere udvikling inden for høreapparater, som er egnet til brugere med mildt til svært høretab. I modsætning til et klassisk bag-øret-høreapparat, hvor højttaleren er placeret i høreapparathuset, er højttaleren i et RITE-høreapparat placeret i eartippen, hvorved høreapparatets størrelse reduceres.

RITE-modellen består af tre dele: Høreapparathuset, som sidder bag øret, og en tynd earwire (ledning), som forbinder huset med højttaleren. Højttaleren er placeret i ørets concha (øreskålen).

RITE-modellen er et meget diskret, men alligevel kraftigt høreapparat, som arbejder fuldt automatisk. Bemærk, at RITE-modellen er meget lig RIC-modellen. Forskellen er højttalerens placering i øret.